KITE

How to Frontroll

214 views
6. november 2017
Lær Frontroll med Karl Oskar Teien

Frontroll er en av de mest elementære triksene i kiting, men kan allikevel se utrolig kult ut om du gjør det invertert og med en stilig grab! Du kan begynne å øve på dette trikset så snart du har lært deg å hoppe ved å bruke kiten til å generere løft (det vil si ikke ved å bygge opp spenn i linene og ’poppe’ ut av vannet). En skikkelig stor frontroll føles helt fantastisk, og er en garantert crowdpleaser! Så før du begynner å øve på unhooked triks, sørg for at du kan dette skikkelig mot både venstre og høyre.

Her er trikset steg for steg:

1. Kom inn mot trikset som du ville gjort med et vanlig hopp, med kiten på rundt 60-70 grader. Ha begge hendene nærme midten på baren så du ikke overstyrer den.
2. Send kiten hardt motsatt vei av fartsretningen (til klokken 11 om du kjører mot høyre, eller klokken 1 om du kjører mot venstre), mens du holder kanten med brettet ditt helt til du blir nappet opp av vannet.
3. I det du tar av fra vannet kaster du fremre skulder nedover, slik at du havner med ryggen mot vannet, samtidig som du begynner å dra lett med fremre hånd på baren.
4. Len deg tilbake i trapeset og løft beina opp over deg i det du begynner å snurre, mens du strekker bakhånden til brettet for å grabe. Ikke prøv å strekke deg ned til brettet for å grabe, løft heller brettet opp over hodet, så er alt mye enklere. En tailgrab er enkelt å starte med.
5. Når du kommer rundt og kan se vannet begynner du å dra hardere i fram-hånden, slik at kiten sendes tilbake gjennom senit og fremover i fartsretningen.
6. Har du gjort alt riktig hittil skal du lande silkemykt på vannet med et stort smil om munnen :-)

Hovedutfordringen i dette trikset er å kjenne hvor kiten er, og derfor vite hvor hardt du skal dra i baren for å sende kiten tilbake i fartsretningen. Drar du for sent faller du ned i vannet uten fart i retningen du skal, og drar du for tidlig vil ikke kiten dempe landingen din som den skal, da den isteden drar deg horisontalt. Det du må prøve å oppnå er at kiten flyr så og si rett over deg igjennom det meste av trikset, og at du bare kjører den frem helt på slutten. Her må man bare prøve seg frem, men et tips er å ta bakre hånd helt av baren (og gjerne bruke den hånden til å grabe) i det du tar av fra vannet, og la fram-hånda dra kiten tilbake mot fartsretnngen. Husk å ha fram-hånda helt inn mot midten av baren, så du ikke drar kiten for frem for fort eller for tidlig. Rett før landing drar du til hardt med fram-hånda så du skyter fart horisontalt.

Lykke til! Og husk hjelm for ekstra stilpoeng ;-)

Rate this video

1 star 2 star 3 star 4 star 5 star
Legg til en kommentar
Post som (Logg ut)